dinsdag 7 mei 2013

Lente

Het heeft even geduurd maar nu is de lente dan ook echt begonnen. De natuur komt nu echt tot leven. Bloemen en bloesems bloeien weer, bomen zijn weer voorzien van mooie frisse groene bladeren en vogels zijn druk in de weer met nestbouw en gezinsuitbreiding. Je komt nu ogen en oren tekort, er is zoveel te zien in de natuur. Daar wordt je als natuurfotograaf ook onrustig van, want sommige dingen zijn maar van korte duur te zien en te beleven. Maar goed, je kunt nou niet eenmaal alles, helemaal als je tijd maar 'beperkt' is.   Een van die onderwerpen waar ik me mee bezig heb gehouden zijn de bosanemonen. Deze mooie plant bloeit altijd vroeg in het jaar omdat de bomen dan nog kaal zijn. Het heeft even geduurd maar nu is de lente dan ook echt begonnen. De natuur komt nu echt tot leven. Bloemen en bloesems bloeien weer, bomen zijn weer voorzien van mooie frisse groene bladeren en vogels zijn druk in de weer met nestbouw en gezinsuitbreiding. Je komt nu ogen en oren tekort, er is zoveel te zien in de natuur. Daar wordt je als natuurfotograaf ook onrustig van, want sommige dingen zijn maar van korte duur te zien en te beleven. Maar goed, je kunt nou niet eenmaal alles, helemaal als je tijd maar 'beperkt' is.Een van die onderwerpen waar ik me mee bezig heb gehouden zijn de bosanemonen. Deze mooie plant bloeit altijd vroeg in het jaar omdat de bomen dan nog kaal zijn. Wanneer het bladerdek van de bomen de bodem van het bos gaat beschaduwen is de plant bijna aan het einde van zijn groeicyclus. Door dicht met de macrolens op de bosanemonen te kruipen krijg je mooie details in beeld en door wat tegenlicht te gebruiken krijg je wat sfeer in de opnames. Heb ook geprobeerd het tere en breekbare van het plantje zo te benadrukken. Door een groot diafragma (2.8) te gebruiken, krijg je een mooie scherptediepte verloop en een wazige achtergrond. Het blijft een fotogenieke plant. 









3 opmerkingen:

  1. Schit-te-rend, Ronald. Dit soort fotografie spreekt me erg aan. Vooral de eerste 3 vind ik helemaal TOP! Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
    I'll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I'll certainly return.


    Feel free to visit my website: about cooking

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nice post. I was checking constantly this blog and I
    am impressed! Very useful information specifically the last part :
    ) I care for such information much. I was looking for this
    particular information for a very long time.
    Thank you and good luck.

    My blog: dental care and health

    BeantwoordenVerwijderen